maandag 20 december 2010

Reis rond de wereld

Vandaag stelden we ons thema: Reis rond de wereld, voor aan alle groepjes. We hebben geprobeerd om onze lessen op een creatieve manier te verwerken. Dit aan de hand van een zelfgemaakt spel dat gebaseerd is op het gezelschapspel: trivial pursuit. Het spel bevat een heleboel weetjes over de nieuwe wereldwonderen. Wist je bijvoorbeeld dat er mensen begraven zijn in de Chinese muur? En wist je dat de opdrachtgever van de Taj Mahal de handen van zijn werknemers liet afhaken. Wil je weten waarom? Of wil je gewoon een leuke les geven omtrent de wereldwonderen? Speel dan dit spel!


Hoe werkt het spel?
Alle spelers kiezen een pion en een postkaart met daarop een wereldwonder naar keuze. Elk wereldwonder heeft een kleur. De leerlingen dobbelen en beantwoorden de vraag over een wereldwonder dat hoort bij het bijhorende kleur. Bijvoorbeeld: Als de leerling op een rood vakje komt dan moet hij/zij een vraag beantwoorden over de rotswoningen in Petra. Als de leerling de vraag juist beantwoordt mag hij/zij verder dobbelen.

Doel van het spel
Als de leerling op een afbeelding terecht komt dan moet hij/zij de bijhorende vraag beantwoorden. Is dit juist? Dan ontvangt de leerling een zegel van dat wereldwonder. Zo moet de leerling van elk wereldwonder 1 zegel verzamelen en kleven op zijn/haar postkaart. De leerling die als eerste een volle postkaart heeft, is gewonnen!


Meer informatie?
U kan steeds terecht bij:
Reisbureau manager: Tatjana Bosman
Reisadviseur: Marijke De Baere
Reisconsulente: Maaike Van Driessche
Reisleidster: Steffi Van Mol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten