maandag 3 januari 2011

De Kuldipsingruiters


De watte?! Wie of wat zijn dat?

Een woordje uitleg...
In het laatste jaar van de opleiding lager onderwijs dien je een innoverend project uit te werken voor je stageschool. Aangezien ik op buitenlandse stage naar Suriname vertrek, kadert mijn innoverend project rond het thema: Suriname. Ik koos ervoor om een internationaal schoolproject uit te werken.

Een internationaal schoolproject?!
Dit project houdt in dat de leerlingen van het 6de leerjaar (van de basisschool “De Ruiter”) communiceren met leerlingen van het 6de leerjaar (van de basisschool “Kuldipsingschool”). (Vandaar de naam: de Kuldipsingruiters) Beide klassen krijgen elke week een opdracht. Hierbij worden ze uitgedaagd om zoveel mogelijk te weten te komen over elkaars land, cultuur, gewoontes,… Dit gebeurt via deze website. (De site is momenteel leeg maar het is dan ook de bedoeling dat doorheen het project de leerlingen deze site aanvullen met hun teksten, resultaten, foto’s, filmpjes,…)

Kan mijn school dat ook doen?
Momenteel ben ik bezig met het uitschrijven van "een handleiding" zodat ook andere scholen zo een project kunnen organiseren. In deze handleiding vind je een stappenplan terug van hoe men zo een project organiseert, 5 uitgewerkte themaweken, muzische ideetjes en zoveel meer!

Muzisch?!
En of! Gedurende dit project zullen de leerlingen muzisch, creatief en origineel uit de hoek moeten komen. Zo zullen ze een modeshow organiseren, een jeugdjournaal ontwerpen, een krantje ontwerpen, een infoavond organiseren, een fotorecept maken, verrassingsdozen maken, en zoveel meer...

Meer informatie?
Volg binnenkort (april - mei) de blog van de Kuldipsingruiters!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten